hoepel

Zomertrend: de Hoepel Workout

Ken je hem nog? De hoepel? Vroeger had je er waarschijnlijk al een en kon je minuten lang achter elkaar hoepelen. Deze zomer is hij weer terug, niet als speelgoed, maar als fitness workout!

Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze workout op YouTube. Een van mijn favoriete vloggers vertelde dat ze elke dag minstens 5 minuten hoepelde. Ik was gelijk geïnteresseerd. Als je mij kent dan weet je dat ik écht niet hou van sporten en dat ik fases heb waarin ik sport. Toch hou ik wel erg van skaten, maar dat zie ik niet echt als een sport. Hetzelfde gevoel heb ik bij de hoepel, het is super leuk maar ook super goed voor je!

Aangezien ik mij deze zomer weer wat fitter wil voelen besloot ik afgelopen zondag een hoepel te kopen. Ik ging naar de winkel en er waren gelukkig twee soorten hoepels, een massage hoepel (jeetje dat ding zag er eng uit) en een echte fitness hoepel. Ik besloot natuurlijk voor de fitness hoepel te gaan en ik mocht hem uittesten in de winkel (daar stond ik dan te hoepelen in de winkel haha).

hoepel

Dit werd hem dan. Het aantal KG verschilt per fitness hoepel, deze is 1,2 KG en is goed als je net begint met het hoepelen. Je kan hem uit elkaar halen zodat je hem makkelijk weer kunt opbergen. Verder is de hoepel verzacht waardoor de ribbels niet heel veel zeer doen als je bezig bent met je workout. Ik kocht de hoepel voor €25,- bij Topshelf, op internet kan je ook bij andere winkels heel makkelijk een goede fitness hoepel vinden.

Ik ben diezelfde dag begonnen met hoepelen. Het ging beter dan verwacht en ik ben de eerste dag al gelijk 6 minuten bezig geweest. Misschien klinkt dit niet heel lang, maar aan het begin ben je al blij als je 1 minuut haalt (het is best vermoeiend). De volgende dag merkte ik gelijk dat ik rondom mijn heup echt spierpijn had! Ik zal over een paar weken mijn volledige ervaring delen met het hoepelen.

hoepel

Zoals je kan zien is hij best wel groot! Ook is hij niet volledig roze maar zitten er ook grijze vlakken op, dit is makkelijk bij het in elkaar zetten van de fitness hoepel.

Voordelen van de hoepel:

 • Het is goed voor je bil-, buik-, rug- en beenspieren.
 • Je rompstabiliteit verbetert.
 • Je krijgt een betere conditie.
 • Je verbrand ongeveer 100 calorieën per 10 minuten.
 • Je wordt soepeler bij je heupen en rug.
 • Het is goed voor je spijsvertering.
 • Je tailleomvang neemt af.
 • Het is leuk!

Nadelen van de hoepel:

 • Je kan in het begin blauw plekken krijgen omdat je lichaam niet gewend is dat er telkens iets tegen je heup, buik en rug stoot. (Na een paar keer gaat dit weg)
 • Als je weinig vet hebt bij je heup en buik kan het zeer doen, een leren jasje of een dik vest is dus handig tijdens de workout.
 • Als je zwanger bent is het beter om niet te hoepelen.

Zie jij jezelf deze zomer al op het strand, in de tuin of misschien gewoon thuis hoepelen net zoals ik?

Wat vinden jullie van deze zomertrend? Lijkt jou dit ook een leuke workout of ga jij liever naar de sportschool? Let me know 🙂

6 gedachten over “Zomertrend: de Hoepel Workout

 1. Lilian

  Ik heb ook een hoepel! Alleen vroeger kon ik het ook om m’n nek, armen en benen. Ging het laatst weer proberen, niet doen! Deed zoveel zeer weet echt niet hoe ik dat vroeger allemaal deed :’)

  1. Merel_Whatsgebird Bericht auteur

   Haha dat ga ik inderdaad dan niet doen :O ik ben nu aan het oefenen om de andere kant op te hoepelen, dat is al best een uitdaging 😛

 2. Lesley

  Heel erg leuk! Ik heb een hoepel van Hoop it Yourself en doe het met veel plezier. Vaak even voor de tv of gewoon lekker in de tuin met mooi weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.