Waarom je de Netflix-docu ‘HEAL’ moet zien

‘HEAL’ is een documentaire op Netflix die laat zien dat je geest genezende krachten heeft. Zowel specialisten uit de medische als de spirituele wereld vertellen je over de invloeden van je geest op je lichaam. Ook als je niet zweverig bent moet je deze inspirerende docu bekijken:

“Stel je je eens in je gedachte voor dat je in een citroen bijt. Je merkt al snel dat de zuur-reflexen in je mond gaan werken alsof je daadwerkelijk een citroen aan het eten bent”. Zo werd onder andere uitgelegd door een van de specialisten dat je gedachtes of je emoties een behoorlijke invloed hebben op je lichaam.

Drie verhalen

Director Kelly Noonan gaat op onderzoek uit in de medische en spirituele wereld hoe en in hoeverre de geest helende krachten heeft. Je ziet de verhalen van drie mensen die lichamelijke problemen hebben of hadden en wat de geest hier mee te maken heeft. In de documentaire wordt getoond dat je meer controle hebt over je gezondheid dan je denkt. Negatieve gedachtes of bijvoorbeeld een trauma zouden bijvoorbeeld ook veel negatieve invloed hebben.

De oplossing

Mensen met lichamelijke klachten hebben vaak ook last van veel stress. Soms raakt het lichaam zo gewend aan stress dat er geen plaats meer gemaakt kan worden voor totale ontspanning in je lichaam en geest. Onbewust kan je geest er dus voor zorgen dat je steeds ‘zieker’ wordt. Er worden meerdere voorbeelden gegeven van hoe je geest je lichaam kan helen in plaats van dat je geest je zieker maakt. Volgens een van de specialisten is meditatie met veel oefening één van de belangrijkste manieren om een totale ontspanning te creëren. Alleen bij deze totale ontspanning in je geest zou je lichaam in staat zijn om te kunnen helen.

Conclusie

Aan het begin van de docu kan je even schrikken: het Amerikaanse enthousiasme komt namelijk behoorlijk naar voren. Ondanks dat is het een fantastische documentaire om te kijken als je geïnteresseerd bent in de krachten van je geest. Ook zijn de persoonlijke verhalen zeer boeiend en is de 1,5 uur zo voorbij. Bekijk de trailer hier.

heal

Heb jij HEAL al op Netflix gezien? En welke film zou jij aanraden op Netflix? Laat het weten in de reactie! Lees hier hoe je om kan gaan met negatieve gedachtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.