sneaker

Trend: Lopen op hakken? Doe mij maar een goede sneaker!

Jarenlang zat ik met dezelfde struggle: ik kan niet op hakken lopen. Nee ik kan het wel, het ziet er alleen niet zo charmant uit. Wat ben ik blij als ik voor een bepaalde dresscode gewoon sneakers aan kan doen en wat ben ik blij dat een sneaker helemaal trending is geworden. Vandaag is het tijd voor een ode aan de Nike Internationalist Sneaker, want dat is een echte klassieker! 

Een sneaker kan tegenwoordig overal onder worden gedragen. Je wordt niet raar aangekeken als je een sportieve sneaker draagt onder een leuk jurkje of een korte broek. Het geeft de meisjesachtige outfit juist dat stoere randje.
Ik kan niet ontkennen dat ik vol bewondering kijk naar de paparazzi foto’s van Amerikaanse beroemdheden die kledingcombinaties aan hebben waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Zelfs de koffie die ze in hun hand hebben hebben matcht wel met íéts van de outfit. Vaak hebben ze de leukste sneakers aan waarmee ze door de straten van New York lopen.

De lifestyle sneaker

Ook ik begon de sneaker-trend steeds leuker te vinden en ik besloot dat ik een echte klassieker nodig had in mijn garderobe. Daar was hij dan: de Nike Internationalist. Nadat ik deze sneaker bij verschillende beroemdheden had gezien en mijn zus bleef zeggen hoe comfortabel ze wel niet zaten, kocht ik ze uiteindelijk ook. Hoewel de schoen in 1982 bekend werd als hardloopschoen bij de New York Marathon, werd hij in 2014 geïntroduceerd als een lifestyleschoen. Dit was ook wat ik nodig had, een schoen die er sportief uit zag maar wel gewoon onder mijn dagelijkse kleding paste.

sneaker sneaker

De Nike Internationalist is te vinden in verschillende kleuren. De gekste kleurencombinaties zijn verkrijgbaar: paars met blauw of groen met roze. In een webshop vind je al snel tien verschillende soorten van de Internationalist. Gelukkig hebben ze ook (zoals hierboven te zien is) modellen met één kleur, dit is makkelijk te combineren. De schoenen geven echt het moderne retro-gevoel, dit zie je veel in kleding tegenwoordig maar dus óók in sneakers.

Lekker combineren

Persoonlijk hou ik ervan als een schoen onder meerdere outfits past. Het liefst draag ik daarom niet te felle kleuren. De witte en lichtroze met grijs vind ik bijvoorbeeld super mooi in de lente en zomer, maar de zwart-paars met goude sneaker (hieronder) vind ik dan weer super leuk voor de koude maanden. Het suède materiaal geeft de schoen een zacht uiterlijk en zorgt voor het retro-gevoel.

sneaker

De Nike Internationalist wordt niet per se op de markt gezet als een comfortabele schoen, maar het lage model en de zachte zool doet niet onder aan bijvoorbeeld de Nike Air.

Vind jij sneakers leuk onder een jurkje of rokje? En welke kleur vind jij het leukst van de Nike Internationalist Sneaker? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.