toeval

Toeval, bestaat dat wel?

Sommige mensen zeggen dat toeval bestaat, maar na afgelopen week begon ik daar aan te twijfelen. Wat een aparte week was dat! In dit artikel vertel ik over mijn 4 grappige toeval momentjes en vraag ik om jullie mening:

Iedereen maakt weleens iets mee waardoor je bijna overtuigt wordt dat er meer is tussen hemel en aarde. Het kunnen kleine momentjes zijn waarbij je je bijvoorbeeld afvraagt hoe het met iemand gaat en vlak daarna een berichtje van die gene krijgt. Ook kunnen het wat grotere momenten zijn wat je leven letterlijk kan veranderen.

Afgelopen week maakte ik 4 momenten mee waar toeval een hele grote rol bij speelde:

♥ Ik liep naar school en kwam een jongen tegen die precies leek op Luca van The Next Boy/Girl Band (een programma op SBS6), ik bedacht mij hoe grappig het wel niet zou zijn als ik hem tegen zou komen. Toen ik klaar was met school ging ik weer met de trein naar huis, de trein stopte bij station Duivendrecht en ik keek op van mijn telefoon uit het raam. 3x raden wie ik daar zag lopen? Juist, de échte Luca.

♥ Mijn vriend en ik zochten op internet naar een leuk vakantieadres in Macedonië. Aangezien we graag een adresje aan het water wilde leek de plaats ‘Ohrid’ ons wel wat omdat daar een heel groot meer is. Na uren lang gezocht te hebben was ik er wel klaar mee en besloot ik tv te kijken. De tv sprong aan en 3 op reis stond op. Tot mijn schrik ging het deze aflevering over Macedonië en nog toevalliger was de presentator Dennis Storm niet zo maar ergens in Macedonië, maar hij vertelde in geuren en kleuren over het leuke toeristische plaatsje ‘Ohrid’ waar hij een bootvaart deed (wat mijn vriend en ik ook graag wilde doen). ENG!

toeval

♥ Ik kijk altijd graag vlogs van YouTubers in mijn vrije tijd. Deze keer keek ik weer eens een vlog van een van mijn favoriete YouTubers (Monica Geuze). Monica was aan het shoppen in een stad, wat natuurlijk helemaal niet raar is, maar ze was aan het winkelen in de stad waar ik al mijn hele leven woon! Ik vond het niet alleen gek om haar zo te zien in mijn stad, ook vond ik het super toevallig dat ik precies die dag ook had gewinkeld daar en haar niet had gezien!

♥ Afgelopen vrijdag keek ik naar De Wereld Draait Door samen met mijn ouders. Aangezien ik niet altijd elk onderwerp even interessant vind, zit ik vaak tegelijkertijd op mijn mobiel. De aflevering was bijna afgelopen en opeens zie ik achter Mathijs van Nieuwkerk een vrouw zitten. Die mevrouw was niet zomaar een vrouw, maar een lerares waarvan in het jaar daarvoor nog les had gehad! Ook hadden klasgenoten en ik het de dag ervoor nog over haar. Wat een toeval…

Bestaat toeval of niet? En wat zijn de grootste toevalmomenten die jullie hebben meegemaakt de afgelopen tijd? 🙂

2 gedachten over “Toeval, bestaat dat wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.