bloggen

Persoonlijk: mijn Blog is best wel mijn ding

Een paar maanden geleden had ik nooit gedacht dat ik een eigen blog/site zou beginnen. Ik volgde wel al blogs, maar dan vooral de allerbekendste blogs zoals Teske.nl en Beautygloss.nl (die namen zullen jullie wel vaker op mijn blog langs zien komen). Maar eigenlijk ben ik best wel blij dat ik nu mijn eigen blog heb!

Niet zo enthousiast:

Op mijn vorige opleiding (waar ik mee gestopt ben) moest ik een blog aanmaken. Ik had hier eigenlijk helemaal geen zin in en ik dacht: waarom een blog? Ik had liever gewoon een verslag gemaakt. Ik heb dus vorig jaar op een andere (WordPress) naam twee blogs geschreven voor school. Ik kreeg wel opmerkingen dat ze vonden dat ik leuk schreef, maar ik had er niet zoveel over nagedacht.

Steeds enthousiaster:

In september ben ik met mijn nieuwe HBO opleiding begonnen, Crossmediale Communicatie. Vooral het media-aspect vond ik erg interessant, maar ik had niet verwacht dat ik schrijven ook zo leuk zou gaan vinden. Ik kreeg het vak: De Redactie, dit vak ging volledig over journalistiek schrijven en artikelen schrijven. Aan het begin vond ik dit niet zo leuk, maar toen ik eenmaal een beetje ‘in’ het schrijven zat vond ik het steeds leuker om bepaalde woordspelingen te maken en echt over een goede tekst na te denken.

Enthousiast:

Ik keek weer eens op mijn oude blog die ik een jaar geleden aangemaakt had, ik ontdekte dat mensen die twee suffe artikeltjes ook echt gelezen hadden. Opeens kreeg ik steeds meer zin om te schrijven en ik besloot onder een andere naam verder te gaan: whatsgebird.wordpress.com. Omdat ik het schrijven ook echt heel leuk vond heb ik een eigen domeinnaam gekocht zodat ik nóg meer met mijn blog kon doen (plugins, web lay-out enz.). Inmiddels is het nu dus www.whatsgebird.nl !

blog

Toekomst:

Ik wist nooit precies wat voor baan ik later wilde, ik had dromen zoals: Filmregisseur worden of werken bij de televisie. Dit laatste zou nog kunnen met mijn opleiding, maar Filmregisseur wordt het sowieso niet. Nu lijkt het mij vooral heel erg leuk om bij een online magazine te gaan werken, dat is ook zoiets als een blog maar dan niet alleen. Ook zou ik het heel erg leuk vinden om zelf een online magazine op te zetten, maar dat wil ik dan wel met meerdere mensen doen!

Inspiratie

Al met al heeft bloggen mij echt geïnspireerd. Ik kijk nu heel erg anders naar bepaalde dingen en ik lees niet alleen meer de allergrootste blogs maar nu ook de blogs van mensen die bijvoorbeeld op mijn blog reageren en mij nog meer inspireren. Ik hoop dat mijn blog nog meer lezers krijgt, alhoewel ik nu al super blij ben met de mensen die het leuk vinden om mijn blog te lezen!

Deze blogpost was iets anders dan normaal, maar er zullen af en toe ook meer persoonlijke artikelen op Whatsgebird komen. Met dit soort artikelen kan ik nog meer mijn ei kwijt. Ik hoop dat jullie het leuk vonden 😉

 

 

 

3 gedachten over “Persoonlijk: mijn Blog is best wel mijn ding

 1. jeapiebel

  Een online magazine dat lijkt mij ook een hele leuke baan. Zo’n soort blog artikel is soms ook handig om de lezer te melden waar je mee bezig bent. Leuk om je beetje iets meer te leren kennen.

 2. jeapiebel

  Hi Merel,
  Ik kan je e-mail niet vinden op de website.
  Ik heb je genomineerd voor Liebster Award. Voel je niet verplicht om die in te vullen. Ik wil niet anders dam dat je blogged over wat je leuk vind.

  https://www.choosebeautiful.nl/3x-liebster-award/

  Met de vragen:

  1. Ben je trots op je blog?

  2. Wat leer je van de blog?

  3. Waarom heb je deze blog naam gekozen. Ben je er nog steeds blij mee?

  4. Wat zal je anders willen doen met je blog?

  5. Als je een blog bezoekt, vind je de blog of de persoon achter de blog belangrijker?

  6. Hoe ga je met je onzekerheid om in je blog?

  7. Maakt blog je gelukkig? Want?

  8. Hoe vind je de balans tussen normaal leven en bloggen?

  9. Hoe staat je partner of familie tegen het feit dat je blogged?

  10. Graag tips over je blog voor zover je kunt bedenken?

  Liefs,
  Jeapiebel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *