Boek: ON TOP – Anna Nooshin

In april 2015 was het boek uitgebracht: ON TOP; jouw handboek voor succes van Anna Nooshin. Anna is bekend van haar site NSMBL.nl, de site is uitgegroeid tot een enorm succes met een eigen festival en al. Toen ik dan eindelijk (ja, pas in december) het boek in handen kreeg, ben ik er gelijk in begonnen.

Van verleden tot toekomst: Anna vertelt in haar boek over haar jeugd waarin ze uit Iran naar Nederland moest vluchten. Geleidelijk komt haar ‘succesverhaal’ naar voren. Zo vertelt ze dat ze graag veel geld wou verdienen in haar leven want dan kon ze op haar eigen benen staan. Toen Anna begon met haar studie Communicatiewetenschappen kwam haar site NSMBL steeds meer inzicht.

Onderwerpen: Naast de dingen over haar jeugd staan er ook dingen in over verschillende soorten bazen die Anna heeft gehad, ze gaat vooral in op het onderwerp ‘de baas die een bitch is’. Daarnaast wordt er veel over reizen gesproken, zoals haar stage in New York.

Toch zijn er een aantal minder serieuze onderwerpen, zoals: de instacraptalk, waarbij ze vertelt over dingen op instagram die eigenlijk helemaal niet echt zijn. Verder vertelt ze nog over hoe leuk ze fotoshoots vindt en waarom ze eigenlijk geen baby’s wilt.

Conclusie: Al met al vond ik het boek enorm inspirerend, een paar onderwerpen vielen mij wat tegen maar de andere onderwerpen maken het voor mij helemaal goed. Vooral het onderwerp waar Anna vertelt over dat je in de middelbare school tijd eigenlijk helemaal niet populair hoeft te zijn vond ik enorm sterk.

Het boek leest lekker door en je wordt geïnspireerd

Lezen dusss

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *