internetdaten

Internetdaten kan gewoon

Internetdaten krijgt een steeds minder wanhopig imago.

Het wordt ook steeds meer ‘normaal’ gevonden als je een profiel aanmaakt op dating Apps zoals ‘Tinder’ of ‘Paiq’. Aangezien ik zelf ervaring heb met internetdaten en ik steeds meer mensen hun mening hoor geven over deze vorm van daten, leek het mij leuk om het onderwerp met jullie te bespreken.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik heb zelf mijn vriend ontmoet via de dating App Tinder, we hebben nu meer dan een jaar dus eigenlijk zeg ik ‘JA’ tegen internetdaten. Maar is dit een kwestie van geluk? Of is internetdaten voor iedereen bestemd?

“Maar internetdaten is toch alleen voor de seks?”

Deze vraag heb ik nu al heel erg vaak gehad. Ik geloof niet dat iedereen die op een dating App zit alleen seks wilt, het verschilt ook per dating site/app natuurlijk. Toch heeft een App zoals Tinder best wel een seks – imago, terwijl er écht genoeg jongens en meisjes op zitten die er uit verveling op zitten of serieus naar een relatie opzoek zijn. Persoonlijk zat ik er echt op voor de grap en uit verveling, maar uiteindelijk werd het toch wel verslavend om naar rechts of juist naar links te swipen.

internetdaten

“Ik wil liever iemand spontaan op straat of in een café ontmoeten”

Ook deze quote is een van de meest voorkomende die ik hoor. Ik snap deze quote volkomen, het klinkt ook zoveel romantischer om te vertellen dat je iemand hebt ontmoet in een restaurantje in Zuid-Frankrijk of tijdens het concert van je lievelingsband. Dit soort liefdesrelaties ontstaan nog steeds. Toch snap ik niet dat mensen fel tegen internetdaten kunnen zijn, want wat maakt het nou uit of je de liefde van je leven in het echt óf op internet vindt? Liefde is liefde.

“Ik wil niet wanhopig overkomen”

Aan het begin was ik ook bang dat ik wanhopig over zou komen, maar ik hoorde steeds meer mensen die net zoals ik er ook op zaten en ik hoorde dat er dus echt relaties uit konden ontstaan. Ik ging zonder enige verwachtingen en zonder enige bedoelingen op de App, ik denk dat dit de beste manier is om te gaan internetdaten. Ook bedacht ik mij: ik ben vrijgezel, ik heb helemaal niks te verliezen als ik het wel doe.

internetdaten

“Straks blijkt het een enge oude man te zijn”

Internetdaten is niet zonder risico’s, natuurlijk weet je niet wie aan de andere kant van het scherm zit. Belangrijk is dus wel dat je ooit met iemand geskyped hebt, gemeenschappelijke vrienden hebt of op een andere manier bewijs hebt dat de persoon echt de persoon is die je denkt dat ie is voordat je gaat afspreken. Ik heb alleen maar hele grappige ervaringen gehad met Tinderdates. Sommige mensen om mij heen hebben ook weleens een Tinderdate gehad, de een vond het ook een leuke ervaring, de ander vond het veel te spannend of vind het jammer dat het uiteindelijk niks geworden is.

“Ik ben niet zo van het chatten en appen”

(als je dit leest, je weet dat het over jou gaat haha) Veel mensen vinden het erg spannend om te chatten met vreemde jongens of meisjes, ze hebben eigenlijk geen idee wat ze moeten zeggen en denken er teveel over na. De enige tip die ik er voor kan geven is: denk niet te moeilijk over wat je zegt en wees vooral eerlijk/jezelf. Ga niet zeggen dat je net zoals hem ook énorm van auto’s houdt, terwijl je dat eigenlijk vreselijk vindt. Ik heb weleens de domste gesprekken gehad waar ik achteraf alleen maar om kan lachen. Na een paar keer chatten kan je ook gewoon gelijk vragen of iemand op date wilt.

internetdaten

Tips voor het internetdaten:

 • Wees niet té kritisch – de looks zijn natuurlijk erg belangrijk maar uiteindelijk word je verliefd op het innerlijk.
 • You Only Live Ones – je hebt al weken leuke gesprekken met een jongen maar een echte date vind je toch wel eng, besef je dat er niet veel fout kan gaan behalve dat hij/zij jou niet leuk vindt (of andersom).
 • Vraag je af waarom je aan het internetdaten bent – mensen zitten om verschillende redenen op Tinder, de ene is op zoek naar een relatie maar de ander is op zoek naar een ‘Friends With Benefits’ enz. Als jij eigenlijk heel graag een relatie wilt, maar de jongen waar je mee gaat daten eigenlijk alleen met jou het bed in wilt duiken dan gaat het natuurlijk niet werken. Vertel wel de waarheid aan de ander ook al is die persoon nog zo leuk.
 • Wees niet beledigd als iemand niet meer tegen je praat – er kunnen enorm veel redenen zijn waarom iemand opeens niet meer tegen je praat, maar gelukkig zijn er nóg veel meer leuke jongens op de wereld.

Wat vinden jullie van internetdaten? Zijn jullie voor of tegen?

9 gedachten over “Internetdaten kan gewoon

 1. Charelle

  Ik heb het zelf echt nog nooit geprobeerd, maar ik vind ook dat dit gewoon kan. Niets raars aan, het hoort gewoon bij deze tijd. (: Fijn dat je er een artikel over schrijft!

 2. Dalinka

  Leuk artikel! Ik heb mijn vriend ook via een datingsite leren kennen. In het begin vond ik dat altijd een beetje gek om te zeggen als me gevraagd werd hoe we elkaar ontmoet hebben, maar eigenlijk heb ik nooit rare blikken of opmerkingen erover gekregen. In die tijd bestonden apps als Tinder nog niet. Wat ik enorm leuk vind is dat je op deze manier mensen leert kennen die je in het echte leven nooit tegen zou komen, omdat je bijvoorbeeld wat verder van elkaar af woont. En ik heb inderdaad ook gemerkt dat er heel veel niet serieuze mannen tussen zitten en ook genoeg viespeuken haha. Daar moet je even doorheen kunnen kijken.

  1. Merel_Whatsgebird Bericht auteur

   Wow wat leuk dat jij ook iemand zo hebt leren kennen 🙂 Ik heb inderdaad door tinder ook best wel veel leuke mensen gesproken én ontmoet

 3. José

  Goed geschreven artikel. Ik doe er zelf niet aan, maar heb er niks op tegen zo lang je er maar slim mee omgaat. Je hebt ook niks te verliezen als je single bent, dus why not 😉 Je hoot nu ook steeds vaker dat koppels elkaar hebben leren kennen via het internet/datingsites etc.

 4. Rachel Kromdijk

  Goed artikel ik heb mijn vriend durven aan spreken via facebook dus ik ben de ene kant wel blij dat er internet was! Ik zag hem op mijn school altijd van een afstandje! goed geschreven en bij tinder krijg ik wel aparte gedachtes haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *