twintig

Help ik word twintig!

Mijn laatste week als tiener is begonnen. Aankomende zaterdag word ik twintig, en ja dat is toch wel even een dingetje… Vandaag schrijf ik over dingen die je denkt als je bijna twintig bent:

Ik zit in een klas waar eigenlijk bijna iedereen wel ouder dan ik is. Sommigen zijn zelfs over de vijfentwintig, je kan je wel voorstellen dat ik mij dan soms heel erg jong kan voelen. Maar nu is het ook voor mij zover, ik word twintig en gek genoeg heb ik het gevoel dat ik oud word. De quote van Peter Pan: “Never Grow Up” speelt nu al een paar weken door mijn hoofd.

Net zoals het grootste deel van mijn klasgenoten zullen de meeste lezers mij ook uitlachen. Ik krijg opmerkingen als: “twintig? dat is niet oud!” en: “als je dat al oud vindt, ben ik zeker bejaard!”. Hoewel twintig worden mij beangstigt, lijkt het mij ook wel leuk om twintiger te zijn. Het zit hem niet specifiek in het getal, maar in het ouder worden. Hoe ouder je wordt, hoe meer je leert en hoe meer je meemaakt.

twintig

12 dingen die je denkt als je bijna twintig wordt:

 • Moet ik mij nu opeens volwassen gaan gedragen?
 • Hoe kunnen mensen al zoveel bereikt hebben vóór hun twintigste?
 • Ik moet snel op wereldreis voordat ik een: vaste baan heb/kinderen heb/echt oud ben.
 • Wil ik later wel kinderen?
 • Straks vind ik na mijn studie geen baan…
 • Moet ik nu op mezelf gaan wonen?
 • Wat wil ik nou écht in het leven?
 • Mijn prins op het witte paard moet nu wel echt langs gaan hobbelen hoor…
 • Wil ik later trouwen?
 • Ik wil feesten nu het nog kan!
 • Of: moet ik nu gaan feesten nu het nog kan?
 • Waar is m’n bucketlist? Ik moet dingen gaan afstrepen.

Herken jij je in mijn bijna-twintig-angst? En wat dacht jij toen je bijna twintig werd?

4 gedachten over “Help ik word twintig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.