writer's block

Heb ik een Writer’s Block?

Ik denk dat alle bloggers het wel herkennen… een Writer’s Block. Het is een tijd dat je even helemaal geen inspiratie hebt en vooral geen idee hebt wat je moet schrijven. De artikelen op mijn blog zijn de laatste tijd steeds minder regelmatig en ik ga jullie uitleggen waarom.

Ik weet niet of dit een verontschuldiging is of dat ik gewoon echt over niks anders weet te schrijven dan een Writer’s Block. De afgelopen weken heb ik het echt enorm druk gehad met tentamens, verslagen, projecten én mijn sociale leven onderhouden (ook belangrijk haha). Ik merk dat door alle drukte mijn creativiteit erg laag is op dit moment en dat mijn inspiratie echt van ver moet komen.

writer's block

Heb ik dan serieus een Writer’s Block?

Elke keer heb ik opeens een briljant onderwerp om over te schrijven, maar dan heb ik geen tijd om op dat moment het daadwerkelijk te schrijven. Als ik de tijd wél heb vind ik het opeens niet zo’n briljant onderwerp meer en dan denk ik: nee dit is niet leuk genoeg voor mijn blog. Dit soort momenten lopen dan uit op helemaal niets en ga ik maar iets anders doen. Ik besloot op Writer’s Block te zoeken op internet en kwam op de bevestigende definities uit dat ik het écht heb:

writer's block

bron: Wikipedia

Het schrijfgevoel mist op dit moment even. Het gevoel dat ik vrolijk zo een artikel in elkaar kan zetten. Maar nu de tentamens voorbij zijn heb ik meer tijd en wacht ik vooral tot de vakantie er weer aankomt (nog maar anderhalve week te gaan) waarin ik altijd heel veel creativiteit heb opeens.

Voor nu ga ik de volgende dingen doen om mijn inspiratie terug te krijgen:

  • Blijven schrijven zodat ik de ‘schrijfzin’ terug krijg.
  • Meer andere blogs lezen zodat ik daardoor word geïnspireerd.
  • Een (leuk) boek lezen: hier groeit mijn eigen fantasie altijd van.
  • Ideeën gelijk opschrijven als ik ze heb.
  • M’n hoofd een beetje rust geven.
  • Andere plekken bezoeken (inspirerend).

Hebben jullie weleens een Writer’s Block gehad? Zo ja: wat deden jullie hier aan?

4 gedachten over “Heb ik een Writer’s Block?

  1. Dalinka

    Vervelend en hopelijk ben je er snel vanaf! Je laten inspireren is denk ik een hele goede. Goed rondkijken en inderdaad alle ideeën gelijk opschrijven. Of bedenk wat je leuk vind (in je vrije tijd bevoordeeld) en misschien kun je daar iets mee doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *