middelbare school

De 5 leukste dingen van je middelbareschooltijd

De middelbareschooltijd, ook weleens de beste tijd van je leven genoemd. Natuurlijk is dit niet voor iedereen het geval (en achteraf gezien is alles altijd leuker), maar voor mij voelt het nu ik alweer een tijdje op het HBO zit wél zo. In dit artikel schrijf ik wat ik het fijnste/leukste vond aan de middelbare school:

Zorgenloosheid

Toen voelde het niet zo, je zat in je puberjaren en zat vol met zorgen. Nu wil je weer terug naar de (hoe het nu voelt) ‘zorgeloze tijd’. Pas als je gaat studeren weet je wat zelfstandigheid is. Nu is het bijvoorbeeld belangrijk om zelf in te delen wanneer je je huiswerk gaat maken en wanneer je begint met het leren van tentamens, de leraren letten niet meer zoveel op je. Daarnaast maakte je je nog niet echt zorgen over wat je later wilde worden, op je opleiding komt je toekomstige baan eng dichtbij…

middelbare school

Al je vrienden bij elkaar

Op de middelbare school woonde altijd iedereen dicht bij elkaar, of in ieder geval woonde niemand langer dan een uur van je vandaan en was het heel makkelijk om af te spreken. Je zag je vrienden élke dag, elke week en dat een paar jaar lang. Na de middelbare school merk je dat het echt lastiger wordt om al je vrienden te zien, iedereen doet een andere opleiding en is ergens anders mee bezig. Ook wonen je nieuwe vrienden van je nieuwe opleiding allemaal ergens anders en is het ook moeilijk om met hun af te spreken. WAT een verschil met de middelbare school!

De tussenuren

Hoewel iedereen altijd baalde van de tussenuren op de middelbare school gebeurde er in deze uren toch altijd wel de leukste dingen. Naast af een toe wat huiswerk had je de leukste gesprekken met vrienden en stond de snoepautomaat altijd in het middelpunt.

middelbare school

De verschillende vakken

Hoewel ik natuurlijk niet elk vak leuk vond op de middelbare school, ben ik toch ontzettend blij dat ik van heel veel vakken wel iets afweet door al de verschillende vakken die ik kreeg. Hoewel niemand begreep waarom we wiskunde hadden, heb ik inderdaad formules gekregen op mijn opleiding die ik ook altijd moest leren op de middelbare school. Soms word ik weleens moe van al de vakken die met hetzelfde te maken hebben op mijn opleiding, op dat moment zou ik weer eens een lesje geschiedenis willen of beeldende vorming.

Schoolfeesten

Hoewel de schoolfeesten nooit extreem spectaculair waren, keek iedereen er altijd naar uit. Dit was het moment waarop je je eindelijk helemaal mooi kon maken en hoopte dat de jongen (of meisje) die je op dat moment leuk vond jou zag staan. Het beste feest was natuurlijk het feest na je examens, PROM! Hoewel mijn prom een beetje tegen viel was het wel enorm leuk om in een limousine te zitten met al m’n vrienden 🙂

Voor degene die nu nog op de middelbare school zitten: Geniet zoveel mogelijk van deze tijd!

Hoe hebben jullie jouw middelbareschooltijd ervaren? En wat vond jij het leukst van deze tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.