coldplay

Coldplay A Head Full Of Dreams-tour 2016

23 en 24 juni was het dan zo ver, Coldplay kwam naar Amsterdam om een concert te geven! Ik wist samen met mijn zus een kaartje te bemachtigen op de eerste dag in het stadion van Amsterdam. Ik kan je vertellen: het concert was te mooi om geen apart artikel over te schrijven. Lees snel verder voor meer foto’s en video’s:

De ‘A Head Full Of Dreams-tour’ was alweer het 16e concert dat Coldplay gaf in Nederland. Ik hoorde van verschillende mensen dat het vorige concert een “het beste concert wat ik ooit heb meegemaakt” concert was geweest. Geen twijfel dus voor mij: ik moest er bij zijn.

Mijn zus en ik wilden graag de twee voorprogramma’s zien. Alessia Cara en Lianne La Havas gaven beiden een optreden. Alessia kon ontzettend mooi zingen maar de ‘show’ ontbrak en ze zag er niet uit alsof ze voor tienduizenden mensen op zou treden (heel casual gekleed). Lianne La Havas gaf naar mijn mening wel echt een show, ze kon ontzettend mooi zingen, zag er leuk uit én ik kende zelfs een nummer van haar. (zie foto: links Alessia, rechts Lianne – sorry voor de slechte kwaliteit)

coldplay 2

De voorprogramma’s waren voorbij en de spanning steeg in het stadion. Mijn zus en ik zaten heel hoog aan de zijkant op de tribune maar gelukkig waren de schermen heel groot en duidelijk (wel heb ik hoogtevrees… oeps). Iets over 21:00 was het dan zover: Coldplay begon. Het eerste nummer (natuurlijk) ‘A Head Full Of Dreams’ begon met ontzettend slecht geluid en het klonk vals, gelukkig wisten ze bij het volgende nummer ‘Yellow’ het geluid wél goed in te stellen en kon iedereen in het stadion opgelucht ademen.

De volgende foto’s geven een beeld van de mooie show:

coldplay

We zaten erg hoog zoals je ziet. Hier begon het concert bijna en was het stadion al erg vol!

coldpay

Iedereen kreeg een polsbandje dat licht gaf op bepaalde momenten in het concert. De verschillende kleuren en lichtjes maakte het dus echt heel spectaculair. Hoewel het altijd moeilijk is om zoiets mooi op beeld te krijgen hebben jullie toch wel een beetje een idee hoe mooi het was.

coldplay

Kijk hoe mooi het decor was! Met elk nummer veranderde het naar andere kleuren en patronen.

coldplay

coldplay

Aan deze foto’s zie je dat ballonnen ook niet ontbraken bij Coldplay. Naast de ballonnen was er ook vuurwerk, een lichtshow en confetti. (credits 2e foto: Larissa)

Bij deze link kan je alle nummers vinden die werden gespeeld bij het concert. Alleen ontbrak het nummer ‘Magic’ wat ik erg jammer vond aangezien dat een van mijn favoriete nummer is van Coldplay. In de plaats voor Magic werd ‘Till Kingdom Come’ gespeeld en ‘I Walk The Line’ (van Johnny Cash).

Al met al wil ik zeggen dat dit concert van Coldplay wel écht het beste concert is dat ik ooit heb gezien. Chris Martin (de zanger) leek eindeloze energie te hebben, de special effects bleven door gaan en er klonk nauwelijks een valse noot.

Natuurlijk heb ik ook gefilmd, dit was een van de spectaculairste momenten van het concert (nummer: Adventure Of A Lifetime):

 

Waren jullie ook bij het concert? Of zouden jullie de volgende keer graag willen gaan? Let me know 🙂

 

2 gedachten over “Coldplay A Head Full Of Dreams-tour 2016

  1. Sandra

    Wow, wat tof van die armbandjes die oplichten zeg! Geeft echt een gaaf effect en een bijzondere sfeer. Aaah zo tof ook Coldplay, ik had ook wel gewild haha. Super dat je het zo leuk hebt gehad! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.