dagboek

7 voordelen van een dagboek

Een dagboek, de meeste tienermeisjes hadden er wel een. Je hield het opschrijven van je gedachten meestal maar een aantal dagen vol en daarna lag hij weer maanden onaangetast in je kast. Toch zou iedereen een dagboek moeten hebben, in dit artikel leg ik uit waarom!

Ik maak al jaren gebruik van mijn dagboek, althans, ik noem het een ‘maandboek’. Als ik ergens mee zit, er iets bijzonders is gebeurd of ik wil mijn doelen opschrijven dan pak ik mijn maandboek erbij en voel ik een soort rust in mijn hoofd. Een dagboek/maandboek heeft de volgende voordelen:

1. Weg met dat gepieker

Ben jij iemand die in bed nog uren ligt na te denken over de zware dag die je hebt gehad? Dan is een dagboek zeker wat voor jou! Wanneer je je gedachten voor het slapen gaan opschrijft, zal je merken dat je in bed niet veel meer hoeft na te denken en dus sneller in slaap valt.

2. Je dromen en doelen worden sneller waargemaakt

Bij je gedachten horen ook je dromen en doelen. Wanneer je je niet helemaal bewust bent van de dromen en doelen die je hebt, is er een kleine kans dat ze waargemaakt worden. Als je in je dagboek opschrijft wat je dromen precies zijn, is het besef groter en weet je sneller welke weg je moet nemen om je droom of doel te bereiken.

dagboek

3. Je voelt je een stuk meer ontspannen

Niet alleen het opschrijven van je frustraties zorgt voor rust. Ook het nemen van een momentje voor jezelf en je gedachten werkt ontspannend.

4. Je creativiteit wordt vergroot

Je merkt dat als je je gedachten opschrijft allemaal ideeën bij je te binnen schieten. Ook kan je je dagboek gebruiken om er in te tekenen of te knutselen. Het zal dan zeker je creativiteit vergroten!

5. Een dagboek is leuk voor later

Hoe leuk is het als je precies kan opzoeken waar je 5 jaar geleden precies mee bezig was of op te zoeken hoe jij als pubermeisje bezig was met je eerste vriendje?

dagboek

6. Je hebt een groot leeroverzicht

Van omgaan met een ruzie tot het verbeteren van je schoolresultaten. Als je altijd je problemen opschrijft en hoe je die problemen weer oploste, dan heb je een groot boek vol leerprocessen in je leven.

7. Keuzes maken wordt makkelijker

Een rijtje maken van alle voor- en nadelen in je dagboek helpt bij het maken van keuzes. Soms merk je tijden het beschrijven van het probleem al wat voor keuze je het beste kan maken.

Heb jij een dagboek? Of zou je er graag een willen hebben? Let me know!

 

2 gedachten over “7 voordelen van een dagboek

  1. Eva

    Ik heb jaren lang ook een dagboek gehad (ik denk dat ik wel een stuk of 10 boekjes in mijn kast heb liggen) maar ben er aan het einde van de middelbare school me gestopt. Nu heb ik sinds een maand het One Line A Day boekje en dat vind ik erg leuk om te gebruiken. Het neemt niet veel tijd in beslag en toch kan ik later teruglezen wat ik gedaan heb. Bovendien is het een boekje voor 5 jaar, dus voorlopig ben ik wel even zoet hiermee haha!

    1. Merel

      Haha als je écht elke dag wilt schrijven is dat wel een goede oplossing! Wel knap dat je het toch jaren lang hebt volgehouden om een dagboek bij te houden, lijkt mij super leuk om terug te lezen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.