rust

5 tips om in je vakantie echt tot rust te komen

Iedereen wil een ontspannen gevoel na de vakantie.

De meivakantie is alweer bijna in zicht (of is al begonnen). Elke vakantie is het weer een opgave om alles te doen wat ik wil doen, maar tegelijkertijd toch tot rust te komen. Herken jij jezelf hier in? Lees dan snel verder want met deze tips zal jouw vakantie een stuk relaxter worden:

1. Schuif verplichtingen niet vooruit

Het is zo fijn om aan het begin van je vakantie nog niet aan huiswerk of andere verplichtingen te denken, maar onbewust doe je dit wel. Het knagende gevoel wordt dan elke dag steeds groter omdat je nog steeds niet dat éne hebt gedaan wat echt gedaan moet worden. Het is even doorbijten maar het is toch echt handiger om aan de begin van de vakantie zoveel mogelijk te doen zodat je de rest van de vakantie nergens anders aan hoeft te denken dan de leuke dingen.

rust

2. Doe de dingen die je al een tijdje wilt doen

Wil je al een tijdje een boek lezen? Serie kijken? Of misschien wel een film zien? Gebruik je vakantie dan zo goed mogelijk door al deze dingen te doen. Het gevoel dat je echt hebt gedaan wat je al die weken (zonder vakantie) wilde doen geeft een er voldaan gevoel. Aangezien deze dingen na de vakantie dus niet meer in je hoofd rond spoken is het gevoel van rust groter.

3. Ga een dagje weg

Met een dagje weg bedoel ik niet alleen een dagje het huis uit, maar écht een speciaal uitje. Bij mij helpt het altijd als ik een hele dag door leuke dingen ga doen, zoals een dag naar de Efteling, een dag in een andere stad winkelen of bijvoorbeeld een dagje naar het strand. Zo’n hele dag vol leuke dingen laten je niet nadenken over verplichtingen of zorgen in je leven, je hebt er simpelweg even geen tijd voor! Het moment dat je thuis dan weer in je bed ligt is dan extra rustgevend.

rust

4. Plan Me-Time in

Me-Time, ook wel ‘tijd voor jezelf’ genoemd in het Nederlands. Soms heb je het gewoon even nodig om lekker alleen te zijn, thuis en doen wat jij wilt. Voor sommige mensen is dit enorm lastig, zonder dat ze het door hebben, hebben ze al de hele week vol gepland met allemaal activiteiten. Af en toe is het nodig om “Nee” te zeggen tegen bepaalde dingen, dit creëert rust in je hoofd en laat je extra genieten van activiteiten die je graag wilt doen.

5. Je wekker niet altijd zetten

Niks geeft zo’n gevoel van rust als het niet hoeven te zetten van je wekker. Het idee dat je oneindig kan slapen waardoor je nog sneller in slaap valt en misschien wel meer slaapt pakt dan je nodig hebt. Ik vind het vaak zonde om de helft van mijn vakantiedag in mijn bed te liggen, hierdoor zet ik vaak wel mijn wekker. Maar elke keer als ik hem dan niet zet voel ik mij uitgeruster dan ooit als ik heb uitgeslapen.

Hoe zorg jij altijd dat je je rust pakt in de vakantie? En gaan jullie nog leuke dingen doen in de vakantie? Let me know! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.