vegetariër

17 opmerkingen/vragen die elke vegetariër krijgt

Geen vlees went snel. Ik ben nu al langer dan 3 jaar vegetariër en ik heb gemerkt dat niet iedereen het zo normaal vindt als je geen vlees eet. Er zijn een aantal (meestal) goedbedoelde opmerkingen/vragen die élke vegetariër weleens heeft gehoord:

1.”Ben je vegetariër? Wat knap!”

Tja… ik ben er aan gewend.

2. *5 minuten later* “wil je een plakje worst? Ojaa….”

Is niet erg! Het gebeurt vaker.

3. “Eet je geen vlees omdat je het niet lust of omdat je het zielig vindt?”

Omdat ik het zielig vind. Vind je mij nu raar?

4. “Eet je dan ook geen kip?”

Nee…dat is vlees…

5. “Ik zou het écht niet kunnen hoor! Ik hou teveel van kip/biefstuk/(ander soort vlees).”

Je kan het wel 🙂

6. “Maar dan mag je ook geen eieren of melk toch?”

Jawel, als je geen melk of eieren drinkt/eet ben je veganist…

vegetariër

7. “Vind je dan het niet erg dat ik nu mijn broodje ham hier opeet?”

Nee…

8. “Eet je familie dan ook vegetarisch?”

Nee, het is mijn eigen keuze.

9. “Waarom eet je dan geen snoep? Dat is toch geen vlees?”

Nu krijgen we het ‘gelatine’ verhaal.

10. “Óh daarom ben je zo dun!”

Nee… ik ben gewoon dun gebouwd.

11. “Ik wil afvallen, zal ik ook vegetariër worden?”

Uhm… er zijn ook andere manieren om af te vallen?

12. “Zal ik een lekkere geitenkaassalade voor je maken? Dat eten vegetariërs toch?”

Bedankt, ik ben eigenlijk meer van de normale kaas…

vegetariër

13. (maakt een grap over een dood dier) “Oh shit hier kan je zeker niet tegen want je bent vegetariër…”

Ja ik barst nu gelijk in huilen uit…(not)

14. “Planten hebben ook gevoel hoor, vind je dat dan niet zielig?”

No answer.

15. “Vind je je avondeten nu niet heel saai?”

Vleesvervangers zijn ook lekker!

16. “Neem je dan ook niet af en toe een lekker stukje vlees?”

Nee?

17. “De jagers en verzamelaars aten ook vlees, dat is de natuur…”

*zucht*


Eigenlijk ben ik een pescotariër (ik eet wel vis). Toch krijg ik ál deze vragen/opmerking heel vaak. Natuurlijk vind ik het niet erg als ik (sommige van) dit soort vragen te horen krijg, ik vroeg  dit soort dingen ook toen ik nog wel vlees at. Wat voor vragen stel jij vaak aan vegetariërs? En welke vraag krijg jij als vegetariër vaak?

Ps. Als je wilt weten waarom ik pescotariër ben, lees dan mijn artikel: WAAROM IK EEN (NEPPE) VEGETARIËR BEN

4 gedachten over “17 opmerkingen/vragen die elke vegetariër krijgt

  1. Lesley

    Haha super grappig geschreven. Ik eet sinds kort voor 80% vegan. Dit is meer vanuit mijn PDS dan uit overtuigingen, nu ik er eenmaal mee bezig ben is het echt super makkelijk. Toch vinden andere mensen het nog steeds raar of een gek dieet ofzo. Ik denk dat iemand het eerst geprobeerd moet hebben om te kunnen zeggen dat zou ik nooit kunnen hoor!

  2. Esmay

    Ik herken dit zo erg! Ik eet inmiddels al ruim zes jaar geen vlees meer en ik krijg nog steeds dagelijks dit soort opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd. Ik probeer het onderwerp nu ook te mijden, omdat ik het soms aardig zat kan raken. Vooral als ze er dus wel achter komen dat ik wel vis eet. Dan krijg ik altijd stomme dingen te horen als: ‘vissen zijn ook dieren, hoor!’ Er zit zoveel meer achter.

  3. Mariëlle

    Haha zo herkenbaar… Ik moet eerlijk toegeven dat ik pas een maand of twee vegetarisch ben en ik moet echt nog een beetje zoeken. Zeker omdat ik thuis woon en mijn moeder het vlees voor mij schrapt, maar er niks voor in de plaats komt. Dus soms eet ik erwtjes + aardappel en verder niets… Maar goed, ik hoop snel uit huis te kunnen gaan en ik probeer het overdag zelf aan te vullen! Deze vragen komen wel echt vaak voor nu haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.