vakantie

10 Signalen dat je aan vakantie toe bent

Ben jij al aan vakantie toe? We hebben allemaal wel momenten in het jaar waarbij we zeggen: pff ik heb zo’n zin in vakantie! Het liefst gooi je al het opgestapelde werk het raam uit en pak je je koffers. Herken jij de volgende 10 signalen? Dan ben jij echt aan vakantie toe!

1.Je kamer is een puinzooi: De grond van je kamer ligt bedolven met kleren en je kan niet eens normaal aan je bureau zitten omdat het vol staat met van alles en nog wat. Je kamer is een rommeltje, maar zin om het op te ruimen? Dat heb je niet. Je hebt het al te druk met vele andere (belangrijkere) dingen, dus die kamer komt wel een andere keer…vakantie

2. Je bed is je beste vriend: Normaal vind jij je bed al enorm aardig, maar nu wil jij het liefst al je tijd samen met je bed doorbrengen. Jouw doel is: zo lang mogelijk slapen en in de ochtend ben je net een zombie als je je bed moet verlaten.

3. Dromen over zonvakanties: Je gedachtes gaan steeds meer uit naar de zon/zee/strandvakanties van afgelopen jaren. Je betrapt jezelf erop dat je steeds meer kijkt naar de vakantie kiekjes waar jij en je super bruine hoofd opstaan. Verder doe je steeds vaker mee met een WIN-EEN-VAKANTIE-actie en zoek je leuk vakantiebestemmingen op.

4. Je telt af: Nog 2 weken, 2 dagen en 2uur en dan: een dagje vrij! Niet alleen de vakanties staan extra groot in je agenda geschreven (met vlaggetjes en zonnetjes), maar zelfs dat éne vrije dagje maakt je ontzettend blij. Ook is het bedenken wat je allemaal wilt doen op je vrije dagen erg makkelijk.vakantie

5. “O nee, helemaal vergeten!”: Begin ik nu al oud en vergeetachtig te worden? Of heb ik echt even rust nodig? Je hoofd zit bomvol met belangrijke dingen, maar vooral met onbelangrijke dingen. Zelfs de kleinste dingen vergeet je waardoor je het gevoel krijgt dat een goudvis je hersenen heeft gestolen en ze omgeruild heeft met de zijne. Opeens is je agenda toch wel belangrijk geworden.

6. Je bent snel emotioneel: Een zielige film? Daar ga je weer: je barst in huilen uit. Je hebt de film wel vaker gezien maar nooit moest je zo erg huilen als deze keer. Ruzie met je vriend? Hij hoeft maar iets kleins te doen en jullie kibbelen al. Merk je dat de moeheid je emoties overnemen? Dan ben jij echt aan vakantie toe!

7. Inspiratieloos eten: De kookboeken in de kast staren naar je, maar de zin om te koken is ver te zoeken. De neiging om chinees, friet of pizza te halen is groot, het liefst eet je de hele week alleen maar ongezonde dingen die makkelijk te maken of te krijgen zijn. Chips, koekjes of snoep eet je de laatste tijd ook veel te veel.

vakantie

8. Het word je even teveel: Je merkt dat een klein beetje stress al de emmer doet over lopen. Nog meer stress kan er op dit moment echt niet bij en als je het wel hebt wil je je de volgende dag ziekmelden om alleen maar films en series in bed te gaan kijken.

9. Waar is je energie gebleven?: Je vrienden vragen je of je mee uit gaat, je vind het moeilijk om nee te zeggen maar stiekem ben je liever thuis niks aan het doen. Het gaat moeizaam om je toe te zetten tot sporten of om naar andere actieve activiteiten te gaan.

10. Je begint te lijken op een zwerver: Het liefst loop je de hele dag in je joggingsbroek rond, zonder make-up en een lelijke knot op je hoofd. Het is dat je nog naar je school of werk moet, anders zag je er zeker weten uit als een zwerver. Met tegenzin doe je toch maar je haar normaal, make-up op en normale kleding aan. Toch zorg je als je thuis bent gelijk weer voor de zwerver-look.

Herken jij je in deze signalen? Boek dan maar heel snel een nieuwe vakantie of neem wat vakantiedagen op en ga er op uit!

2 gedachten over “10 Signalen dat je aan vakantie toe bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.